Ad

luni, 2 iunie 2014

Reteta de fursecuri


Ingrediente:

400 g faina 
150 g zahar 
oua
200 g unt 
cateva picaturi esenta de portocala 
jumatate lingurita praf de copt 
un praf de sare 
zahar praf pentru pudrat 
gem pentru umplut

Mod de preparare:

Amestecam faina cernuta, praful de copt, zaharul si sarea, adaugam untul la temperatura camerei taiat cuburele si mixam pana vom obtine o compozitiezgrumturoasa. Adaugam ouale si esenta si continuam sa mixam pana vom obtine o mingiuta, cam lipicioasa. Impartim aluatul in doua, il aplatizam putin, il invelim in folie transparenta si-l bagam in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Scoatem intii o parte din aluat, presaram pe hartie de copt putina faina si cu sucitorul infainat foarte putin intindem o foaie de grosimea a jumatate de cm. Decupam cerculete (floricele) in unele decupam o gaurica in mijloc, le asezam in tava tapetata cu hirtie si le bagam in frigider, pina se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Vor iesi cam trei tavi de fursecuri. Bagam pe rand tavile in cuptor si le lasam timp de 10-12 minute. 
Scoatem, lasam la racit, am uns un fursec cu putina dulceata, am asezat altul deasupra si am umplut gaurica din mijloc cu magiun de prune, dulceata de smochine si dulceata de dovleac, de caise, piersici,  bineinteles ca pot fi umpluti cu crema ganache,ciocolata sau alte creme.
Pudram cu zahar praf si conservam intr-o cutie de metal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu