Ad

luni, 2 iunie 2014

Dulceata de capsuni



Ingrediente

  • Capsuni proaspete - 1 kg
  • Zahar - 900 g
  • Zahar vanilat - 1 plic
  • Lamaie - 5-6 felii
  • Apa - 200 ml

Mod de preparare

Pasul 1

Se spala capsunile, se curata coditele si se lasa la scurs.

Pasul 2

Intr-o cratita se adauga apa si zaharul si se fierb pana se leaga bine, ca un sirop. (siropul scurs din lingura pe o farfurie nu se imprastie).

Pasul 3

Se ia vasul de pe foc, se adauga capsunile, zaharul vanilat si feliile de lamaie. Se amesteca usor, se acopera vasul cu un capac si se lasa aproximativ o ora.

Pasul 4

Se pune iar vasul pe foc si se fierbe 30 de minute. (se incearca siropul sa fie legat). Pregatim borcane sa fie spalate si uscate pe gratarul de la cuptor.

Pasul 5

Se toarna dulceata de capsuni in borcane si se inchid capacele. Se acopera borcanele cu o patura pana a 2-a zi, ca sa se raceasca incet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu