Ad

joi, 5 iunie 2014

RULADA DE BISCUITI CU CREMA CARAMEL


INGREDIENTE:
Pentru blat:
250 g biscuiti macinati
50 g migdale macinate
150 ml lapte
2 linguri cacao
50 g unt topit
Pentru crema:
200 g zahar
200 ml lapte
2 galbenusuri
35 g faina
100 g unt
50 g nuca macinata
PREPARARE:
Punem intr-un bol biscuitii macinati, cacao si migdalele macinate. Adaugam laptele si untul topit si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Pe un fund de lemn punem o folie alimentara si intindem compozitia de biscuiti astfel incat sa obtinem blat dreptunghiular, pe care il dam la rece cat pregatim crema.
Pregatim toate ingredientele astfel incat sa putem lucra foarte repede. Amestecam galbenusurile cu faina si apoi incorporam usor laptele, amestecand bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase.
Punem zaharul la topit. Cand acesta se topeste si devine transparent turnam amestecul de lapte si oua peste zahar. Amestecam continuu, la foc mic, pana obtinem o crema mai groasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasaca. Incorporam untul si nuca macinata, apoi intindem crema peste blatul de biscuti. Rulam usor, cu ajutorul foliei. Tot cu aceasta invelim rulada si o dam la frigider pentru cateva ore.
Inainte sa servim o decoram cu ciocolata topita si nuca macinata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu