Google+ Followers

Ad

duminică, 15 iunie 2014

PRAJITURA DIPLOMAT CU AFINE



Ingrediente

Blat:5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Sirop:100 gr zahar, rom, 200 ml apa.
Crema:3 oua, 100 gr zahar, 100 ml lapte, vanilie, 10 gr gelatina, 500 gr frisca, afine din dulceata.
Decor: 200 gr frisca, dulceata de afine.

Preparare

Blat: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in doua foi.
Sirop: Apa se amesteca cu zahar. Compozitia formata se fierbe cca 1 minut. Cand s-a racit se adauga rom.
Crema: Intr-un vas punem, gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale omogenizam si punem pe Baine-Marie. Se amesteca din cand in cand. Cand s-a ingrosat luam vasul de pe baia de abur si lasam la racit. In forma in care am copt blatul punem folie alimentara, se adauga prima foaie de blat, apoi o stropim cu sirop. Se spumeaza frisca cu vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca batuta spuma si se amesteca usor pana obtinem o compozitie uniforma. Peste prima foaie de blat punem crema diplomat, iar deasupra adaugam afine din dulceata. Se pune a doua foaie de blat si se stropeste cu restul de sirop. Se introduce la rece pentru 2 ore. Cand este gata se portioneaza , iar fiecare prajitura se decoreza cu frisca si dulceata de afine.