Ad

miercuri, 4 iunie 2014

Inghetata de cirese



Ca ingrediente am utilizat:
- 1/2 borcan dulceata de cirese pregatita in casa
- 400 ml smintina de separator
- 3 oua
- 1 ceasca zahar

Intii am batut ouale impreuna cu zaharul pina am obtinut o crema spumoasa.
Punem vasul cu crema deasupra unui recipient in care fierbe apa amestecind continuu pina incepe sa se lege.
Se da vasul deoparte si se lasa sa se raceasca crema.
Intre timp, se pune dulceata in vasul mixerului si se maruntesc fructele la viteza mare a aparatului, obtinind o compozitie groasa, legata.
Se adauga aceasta peste crema de ou, omogenizindu-se.
Se pregateste frisca, utilizind 400 ml de smintina de separator, dulce.
Se spumeaza putin amestecul de crema de ou si pulpa de cirese, adaugindu-se apoi frisca.
Incorporam cu miscari usoare frisca, obtinind un amestec spumos pe care il turnam intr-un vas cu capac.
Introducem vasul la congelator pentru citeva ore, avind grija ca din ora in ora sa mai amestecam pentru citeva secunde compozitia, impiedicind formarea cristalelor de gehata. Se va repeta aceasta operatie de maxim patru ori.
Se scoate din congelator cu zece minute inainte de servire lasindu-se in frigider, astfel incit compozitia sa isi recapete consistenta cremoasa.
Savoarea acestei inghetate va va cuceri, oferindu-va in plus si un confort termic placut, atit de necesar in confruntarea caniculara de care avem parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu