Ad

miercuri, 3 decembrie 2014

Tort de ciocolata delicios




Ingrediente pentru aluatul de tort:
2 căni sau 500 ml apă
3 ceşti sau 600 g zahăr pudră
1 ¼ căni sau 250 g unt
1/3 ceaşcă sau 35 g pudră de cacao
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
3 ceşti sau 420 g făină albă
4 ouă

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:
397g lapte îndulcit condensat
2 căni sau 300 g ciocolată neagră, ruptă în bucăţi (70 % cacao)
½ ceaşcă sau 125 g frişcă

Cum se prepară tortul: se combină apa, zahărul, untul, cacao şi bicarbonatul de sodiu într-o tigaie medie, se amestecă pe foc până începe să fiarbă la foc mic, timp de 5 minute. Se transferă amestecul într-un vas mare şi se răceşte la temperatura camerei. Se adaugă făină şi ou amestecului şi se amestecă toate împreună cu mixerul până când amestecul devine neted şi capătă o culoare pală.

Ungeţi un vas adânc termorezistent de 26 cm x 33 cm şi se acoperă cu hârtie de copt, apoi se toarnă amestecul. Puneţi prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180˚ C, timp de aproximativ 45-50 de minute sau până când tortul se coace. Întoarceţi tortul cu susul în jos să se răcească. Combinaţi laptele condensat, ciocolata şi frişca într-un castron deasupra apei fierbinţi şi amestecaţi până când ciocolata se topeşte. Se răceşte până ajunge la temperatura camerei. Turnaţi glazura de ciocolată pe partea de sus a tortului răcit. Tăiaţi şi serviţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu