Ad

joi, 4 decembrie 2014

Tarta floare cu spanac si branza



Ingrediente
-pentru crusta de aluat:
200 gr unt
2 oua
400 gr faina
12 linguri apa
un praf sare

-pentru umplutura:
350g branza de vaci
200g spanac
1 ou
Sare
Piper
Nucsoara

-pentru uns:
1 galbenus
2 linguri lapte


Mod de preparare
Intr-un vas pui untul moale, ouale, faina, apa si sarea. Framanti pana obtii un aluat omogen pe care il vei da pentru minim 30 minute la frigider.
Intre timp, mixezi branza impreuna cu spanacul si apoi adaugi oul batut. Adaugi sare si piper dupa gust si un varf de nucusoara. Amesteci bine pana se omogenizeaza compozitia.
Scoti aluatul de la frigider si il imparti in 2 parti. Intinzi o foaie de aluat apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obtine un cerc perfect) si a unui feliator. Asezi aluatul in tava tapetata cu hartie de copt. Asezi cateva linguri de compozitie in centru, iar restul compozitiei o asezi pe margine. Intinzi a doua foaie de aluat si o asezi peste compozitie (dupa ce ai decupat-o). Asezi un vas rotund (o cana / un bol) in centrul aluatului chiar in locul unde ai pus compozitia. Cu ajutorul un feliator tai “petalele florii”. Verifici sa fie lipite foarte bine cele 2 parti de aluat, apoi iei cu mana fiecare petala si o rasucesti, astfel incat sa se vada compozitia.
Ungi tarta cu galbenus de ou batut cu lapte, apoi introduci tarta in cuptorul preincalzit pentru circa 50 de minute, pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu