Ingrediente
- Pentru blat:
- 15 linguri ulei
- 15 linguri suc de rosii
- 5 linguri zahar
- 500 g faina
- 1/2 lingurita bicarbonat
- esenta de rom
- sare
- Pentru umplutura:
- 1 l apa
- 4 linguri zahar
- 200 g gris
- 200 g margarina
- 75 g nuca de cocos
- zeama si coaja de la o lamaie
- 400 g gem de prune cu miez de nuca
- sare
Mod preparare
Pasul 1
Reteta originala era cu 12 linguri din fiecare(ulei si suc de rosii), dar eu am folosit o tava de 26/36 cm si am mai adaugat cate 3 linguri. Am frecat uleiul cu zaharul si putina sare pana aproape de lichefierea zaharului, apoi am adaugat sucul de rosii, esenta si faina cu bicarbonatul.
Pasul 2
Am framantat un aluat elastic si nelipicios, pe care l-am lasat 20 de minute la frigider acoperit cu o folie. Apoi l-am impartit in 4 bucati pe care le-am intins pe dosul tavii unse cu ulei si le-am copt pe rand cate 6-7 minute la 180 grade.
Pasul 3
Pentru crema de gris, am pus intai apa cu zaharul, coaja de lamaie si sarea la fiert, iar cand a atis punctul de fierbere, am adaugat grisul in ploaie mestecand continuu. Am lasat pe foc pana s-a ingrosat, apoi am dat deoparte si am incorporat margarina si zeama de lamaie. Am dat crema la rece, iar cand s-a racit complet am adaugat nuca de cocos si am omogenizat.
Pasul 4
Pentru asamblarea prajiturii, am pus prima foaie in tava, am intins jumatate din crema de gris, am pus a doua foaie, am intins gemul peste ea, apoi a treia foaie, restul de crema de gis si ultima foaie.
Pasul 5
Am acoperit cu folie si am dat la frigider pentru cateva ore dupa care am portionat-o. S-au inmuiat destul de repede foile si a iesit foarte buna si inalta.
Super buna 😘👏
RăspundețiȘtergere