Ad

marți, 9 decembrie 2014

DELICIA


Foi :
9 albusuri
un praf de sare
9 lg zahar
18 lg nuci macinate
esenta de vanilie
 
Crema :
9 galbenusuri
9 lg zahar
2 plicuri zahar vanilat
4 lg lapte
300 g unt
1/2 zeama de lamaie
3 lg cacao
 
Glazura:
150 g ciocolata
50 g unt
4 lg lapte
 
Mod de preparare :
       Foi : mpartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam spuma 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine tare, apoi nucile macinate si esenta de vanilie (amestecam cu o lingura, pentru a nu se lasa bezeaua). Repetam de inca 2 ori. Coacem foile in cuptorul preincalzit (10 min la 180 grade Celsius) in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt.
 
IMG_2330
IMG_2331
IMG_2332
       Lasam foile sa se raceasca, apoi trecem cu un cutit cu lama lunga pe sub ele si le dezlipim de foaia de copt.
 
       Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem crema pe baie de aburi pana se ingroasa (circa 12-15 minute). Lasam sa se raceasca. Untul (eu am respectat reteta, dar mi se pare cam mult 400 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita. La final adaugam putin cate putin din zeama de lamaie. Impartim crema in 2 : o parte ramane galbena iar in cealalta jumatate adaugam 3 lg de cacao.
 
IMG_2336
 
       Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pentru omogenizare. 
      
       Asamblare : foaie-crema galbena-foaie-crema cu cacao-glazura .
 
IMG_2339
IMG_2342
 
IMG_2398
IMG_2365
 IMG_2414

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu