Ad

duminică, 30 noiembrie 2014

Glazura cu aroma de zahar ars



Zaharul ars reprezinta o glazura crocanta, caramelizata, are o aroma ce poate fi asociata cu diferite gusturi si texturi. In combinatie cu frisca lichida si untul vei obtine o glazura caramel delicioasa.
Daca vei folosi doar zaharul topit poti obtine o crusta delicata si crocanta pentru Tortul Dobos.
Poti obtine o glazura fina de caramel si daca topesti caramele in frisca lichida si amesteci pana la omogenizare. 5 caramele cu lapte lipicioase sunt suficiente la 50ml frisca lichida.
Glazura de caramel
  • 200g zahar brun
  • 43g unt
  • 4 linguri lapte
  • 130g zahar pudra
  • 1 lingurita extract de vanilie
Se fierbe la foc potrivit zaharul amestecat cu untul si laptele timp de 2 minute. Se amesteca continuu cat timp se raceste dupa care se adauga vanilia si zaharul pudra si se omogenizeaza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu