Ad

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Trufe de ciocolata, pentru un Craciun mai dulce



Trufele din ciocolata sunt un desert adorat atat de parinti, cat si de copii. In Franta, minunatele dulciuri sunt nelipsite de pe masa de Craciun, atat in calitate de desert cat si pentru decor.
Destul de scumpe pe rafturile magazinelor, mai ales in perioada sarbatorii de Craciun, trufele sunt foarte usor de realizat in conditii casnice. Asadar, va sugeram sa-i implicati si pe cei mici in preparea lor, preparare ce dureaza putin peste un sfert de ora (fara timpul de racire).
Pentru o cantitate de aproximativ 70-80 de trufe aveti nevoie de:
– ciocolata menajera neagra – 900 g
– pudra de cacao – 80 g
– frisca – 500 g
– optional: fulgi de nuca de cocos, de migdale, alune sau nuci maruntite.
1. Incepeti prin a topi la bain-marie ciocolata menajera, amestecand cu grija, sa nu se prinda de vas.
2. Amestecati ciocolata topita cu frisca batuta pana la obtinerea unei mase uniforme – crema de trufe.
3. Puneti crema obtinuta in frigider pentru cel putin o ora, pana la intarire.
4. Formati din crema de trufe bilute mici pe care le tavaliti prin pudra de cacao.
5. Pentru cei mici este recomandat sa tavaliti trufele prin alune maruntite, fulgi de migdale sau nuca de cocos. Iar daca le veti inveli in staniol, acestea vor arata ca niste globuri din pomul de Craciun.
Va dorim pofta buna! Pe langa gustul rafinat, trufele vor constitui si un decor minunat pentru masa de Craciun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu