Google+ Followers

Ad

duminică, 30 noiembrie 2014

Glazura lucioasa de ciocolata cu miere



Aceasta reteta de glazura de ciocolata ramane lucioasa timp indelungat, si nu se intareste.
Ingrediente pentru un tort de 23cm:
  • 210 gr ciocolata amaruie (cel puţin 70% cacao)
  • 165 ml smantana lichida
  • 25 gr miere
  • 42 gr unt moale
  • 42 ml de lichior Cointreau
Se incalzeste smantana lichida impreuna cu mierea si se adauga peste ciocolata maruntita bine sau razuita. Se pune intr-un vas pe baie de aburi, amestecand mereu. Se adauga untul si se amesteca continuu pana la topire si omogenizare. Apoi se adauga cognacul si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
In acest moment glazura va fi foarte lichida, se poate folosi in sticle de ketchup de exemplu in aceasta faza ca sa reusiti sa o aranjati de-a lungul tortului, linie langa linie.
Sau puteti sa o luati de pe foc inainte sa adaugati cognacul, si sa amestecati pana capata putina consistenta, dupa care sa o intindeti cu o spatula de silicon.
Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita la prajitura amandina sau la Tortul Sacher.