Ad

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Prăjitură de Crăciun cu scorţişoară



Ingrediente:
180 g zahăr
75 g unt
2 ouă
200 ml lapte
2 căni de făină cernută
2 linguriţe de praf de copt
o linguriţă de scorţişoară pudră
o linguriţă de nucşoară
o linguriţă de zahăr amestecat cu scorţişoară
Mod de preparare:
Amestecaţi zahărul cu untul, apoi bateţi bine amestecul, până se topeşte zahărul şi crema capătă o culoare gălbuie.
Adăugaţi ouăle, laptele, făina, praful de copt, scorţişoara şi nucşoara, apoi bateţi bine amestecul, până la omogenizarea ingredientelor.
Turnaţi amestecul într-o formă cu diametrul de 20 de centimentri, antiaderentă, unsă cu unt, apoi coaceţi prăjitura la temperatura de 180ºC, până ce marginile încep să se desprindă de vas.
Presăraţi prăjitura cu zahărul amestecat cu scorţişoară, apoi lăsaţi 5 minute la cuptor, pentru glazurare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu