Google+ Followers

Ad

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Prajitura cu Miere



Ingrediente;

Aluat
4 buc Oua
150 gr Zahar
1 lingurita Bicarbonat Sodiustins cu otet
50 ml Ulei
5 gr Sare
50 ml Miere
550 gr Faina
Crema
600 ml Lapte
2 buc Oua
50 gr Faina
150 gr Zahar
10 ml Esenta vanilie
1 buc Lamaie
250 gr Unt
5 gr Sare
100 gr Marmelada struguri
Obtinerea foilor cu miere: Intr-un vas mai mare spargem ouale, adaugam zaharul , sare, bicarbonatul de sodiu stins in otet, uleiul si omogenizam cca 5 minute cu ajutorul unui mixer.Se adauga mierea iar la final faina putin cate putin astfel incat sa obtinem un aluat bun de modelat.Aluatul se imparte in 4 parti egale .Pe dosul unei tavi de diametru 25-30 cm se adauga cateva picaturi de ulei care se intind cu ajutorul unei pensule, se pune o bucata de aluat si se intinde cu ajutorul unei merdenele in start unifor, iar marginile se inlatura cu ajutorul unui cutit.Se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade.Cand capata o culoare aurie se scot, se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti pentru a inlatura riscul de prindere.Foaia se aseaza pe o tava tapetata cu hartie.In acest mod coacem toate foile.Dupa coacere foile se lasa la rece.
Crema:Laptele se pune la fiert.Separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, faina , 100 ml lapte, un praf de sare si se toarna cand laptele a dat in clocot.Se amesteca continuu pana se ingroasa.Se lasa 2 minute sa fiarba , amestecand in acset timp si se pune apoi la racit.Cand s-a racit se adauga untul , vanilia si se omogenizeaza. Asamblare: Pe o tava tapetata cu hartie punem prima foaie, se adauga primul strat de crema de unt.
Se pune a doua foaie, se adauga un strat de marmelada.
Se adauga a treia foaie, si adaugam ultimul strat de crema de unt.
Se adauga ultima foaie , se pune o hartie peste foi, apoi o tava cu greutate.
Se lasa la rece pana a doua zi.Se lasa la rece pana a doua zi.Inainte de portionare se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.

6. Inainte de portionare se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.