Google+ Followers

Ad

marți, 7 octombrie 2014

Tort de biscuiti cu crema mascarpone si ciocolata



Ingrediente pentru blatul de biscuiti:

250g biscuiti,
3 bucati de rahat cu fistic,
150g nuci tocate grosier,
50ml cafea espresso,
100g zahar,
100ml lapte,
100g margarina lichida Unirea,
100g ciocolata cu lapte,
100g ciocolata neagra (50% cacao),
O forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 20 cm diametru

Crema:

200g mascarpone,
2 galbenusuri,
5 linguri zahar,
100g ciocolata cu lapte,
100g ciocolata neagra,
1 plic gelatina Dr.Oetker, 
300ml frisca lichida Megle.

Mod de preparare:

Pentru blat: Biscuitii ii rupem bucati, -eu am folosit si biscuiti de cacao-, adaugam nucile, rahatul taiat marunt, si amestecam putin.
Se pune la foc mediu o cratita si adaugam laptele, margarina lichida Unirea, zaharul, ciocolata cu lapte si ciocolata neagra rupta in bucati.




Amestecam continuu pana se dizolva zaharul si se topeste ciocolata, apoi stingem focul.
Se lasa la racit 10 minute, apoi adaugam sosul peste biscuiti si amestecam cu o lingura.


Adaugam si cafeaua:


Se pune compozitia  in forma de tort, pe care am imbracat-o in prealabil cu folie alimentara si apasam cu o lingura compozitia ca sa se aseze si sa nu existe goluri.


 Punem forma de tort in frigider pentru 30 minute.

Crema: 
Gelatina se pune la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe plic.
Frisca lichida se bate spuma.
Galbenusurile de oua se mixeaza bine cu zaharul pudra, apoi se adauga mascarpone si omogenizam bine.


Rupem ciocolata in bucati mici si o topim la bain marie, amestecam si luam vasul de pe bain marie.
Adaugam gelatina in fir subtire, amestecam si  incorporam ciocolata in crema de mascarpone.
Se adauga frisca,amestecam usor de jos in sus .
Scotem forma de tort din frigider si punem crema, nivelam.


Se baga tortul in frigider pentru minim 4 ore sau lasati peste noapte.
La momentul servirii, se indeparteaza marginile formei , folia alimentara si se taie tortul in felii.
L-am  decorat cu bomboane Raffaello si trufe de rom.