Google+ Followers

Ad

marți, 21 octombrie 2014

Prajitura cu mac


Prajitura cu mac mai buna nu cred ca ati mancat vreodata!!! :P. Asta e prajitura suprema cu mac…mai ales ca are si glazura de ciocolata!!!!!!!
Ingrediente:
- 5 oua
- 180 g. zahar
- 2 linguri ulei
– 2 linguri Brandy/Rom
– 2 linguri (cu varf) pesmet
– 250 g. mac macinat
– 100 g. ciocolata cu lapte
– 100 g. stafide (optional)

Glazura:
– 100 g. ciocolata amaruie sau cu lapte
– 60 ml. smantana dulce pentru frisca (frisca lichida)

Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la foc mediu(180 grade).
Se bat ouale impreuna cu zaharul aprox. 5 minute, la viteza mare. Se adauga uleiul, romul sau coniacul, pesmetul, macul macinat si ciocolata, taiata cubulete. Se amesteca usor cu o paleta. Se pune compozitia intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt (cca. 30 cm. lungime si 20 cm. latime) sau intr-una rotunda (26 cm diametru). Prajitura se coace cca. 32-35 minute, dupa care se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Pentru glazura se pune pe foc mic frisca si ciocolata, rupta in bucatele, pana cand aceasta se topeste. Se lasa la racit cca. 20 de minute si se toarna deasupra prajiturii. Asa am facut eu prima data (vedeti poza veche de la sfarsitul postarii). Daca insa o tineti la frigider inca o data pe atat si apoi o bateti bine cu mixerul sau telul, va avea o alta consistenta, mai densa, si se va deschide usor la culoare. Asa am facut acum :)