Ad

luni, 22 septembrie 2014

Prajitura cu crema de cocos




Ingrediente pentru prajitura cu nuca de cocos

- 500 ml lapte de cocos
- 80 g zahar tos
- 85 g ciocolata de menaj alba
- 150 g unt
- 125 g zahar pudra
- 65 g amidon alimentar
- 90 g nuca de cocos
- 1 pachet foi de pandispan de ciocolata
- crema de ciocolata, pentru glazura

Mod de preparare a prajiturii cu nuca de cocos

Intr-un bol adauga 100 ml lapte, amidonul alimentar, zaharul tos si amesteca bine.
Intr-o cratita, adauga restul de lapte si ciocolata alba taiata in bucati mici, pentru a se dizolva mai repede. Pune-le la foc si amesteca in continuare, pana da in clocot. Apoi, dupa ce a clocotit, redu focul si adauga amestecul de amidon. Omogenizeaza bine, pana se ingroasa. Pune si nuca de cocos si amesteca pana se incorporeaza bine.  Lasa compozitia obtinuta la racit.
Taie untul bucati mici, adauga zaharul pudra si amesteca bine. Adauga acest continut peste compozitia de nuca de cocos. Mixeaza bine, pentru a se incorpora untul.
Intre timp desfa pachetul de foi de pandispan si pune prima foaie pe o tava dreptunghiulara. Adauga crema. Adauga cea de-a doua foaie si tot asa. Dupa ce ai terminat de incropit prajitura, incalzeste putin crema de finetti si pune-o intr-o punga pe care o rupi la un capat. Orneaza dupa bunul plac si imaginatia ta.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu