Google+ Followers

Ad

duminică, 10 august 2014

Tort cu piersici şi ciocolată



INGREDIENTE

  • 250 g brânză dulce de vacă
  • 375 ml lapte
  • 15 g gelatină
  • 1 pachet pişcoturi
  • 70 g gem de piersici
  • 3 piersici
  • 1 linguri cacao
  • 2 linguri rom
  • 150 g ciocolată neagră
  • 200 ml frişcă pentru ornat
  • coacăze roşii pentru ornat

PREPARARE

1. Gelatina se lasă la înmuiat în lapte pentru câteva minute, apoi se pune la foc mic şi se amestecă până se dizolvă. Atenţie, nu trebuie să fiarbă!
2. Se ia de pe foc, se adaugă brânza de vaci şi se amestecă până se omogenizează. Se aşază un rând de pişcoturi într-o formă de tort detaşabilă şi se toarnă peste ele jumătate din cremă. Restul pişcoturilor se lipesc cu gem două câte două şi se înmoaie în rom. Se pun peste cremă, împreună cu două piersici tăiate feliuţe.
3. Cealaltă jumătate a amestecului se amestecă cu cacaua şi se toarnă dea­supra. Se lasă peste noapte la frigider, pentru a se întări. Se ornează cu frişcă, bucăţele de ciocolată neagră, felii de piersică şi coacăze roşii.