Ad

marți, 23 septembrie 2014

TORT CHOKO




Ingrediente
Pentru blat (formă rotundă de 28 cm): 6 ouă, 6 linguri de zahăr, 6 linguri de făină, 1 plic praf de copt, 2 linguri de cacao, 150 g nucă
Pentru cremă: 250 g Rama, 400 g Nutella, 50 g ciocolată de lapte
Pentru sirop: 250 ml apă, 2 linguri de zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat, 1/2 sticluţă esenţă de rom
Mod de preparare
Blatul: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă, iar spre final se adaugă zahărul. Se mixează în continuare până când spuma se întăreşte. Se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi se amestecă în continuare cu mixerul.
Punem şi praful de copt, iar făina o amestecăm bine cu cacaua.
Adăugăm făina în compoziţia de spumă, lingură cu lingură şi amestecăm uşor cu o spatulă de jos în sus.
Nuca o tăiem mărunt.


O punem şi pe ea în compoziţia de blat, după ce am încorporat tot amestecul de făină şi cacao.
Turnăm blatul într-o formă rotundă cu fund detaşabil, pe care am acoperit-o cu hârtie de copt şi dăm la cuptor, încins în prealabil bineînţeles. Focul trebuie să fie mic. Între timp, sub privirile atente ale ajutorului de bucătar ;)…

…tăiem ciocolata fâşiuţe.
De asemenea amestecăm apa, zahărul şi zahărul vanilat pentru sirop şi-l punem pe foc până fierbe. După ce stingem focul, adăugăm şi esenţa de rom şi lăsăm siropul să se răcească.
Blatul îl lăsăm să se răcească.

Apoi îl tăiem în două.
Crema: Mixăm margarina, apoi adăugăm câte o lingură de Nutella…
…şi continuăm să amestecăm.
În 1/3 din cremă adăugăm ciocolata tăiată. Însiropăm partea de jos a tortului şi întindem crema cu bucăţelele de ciocolată.
Punem a doua parte de blat şi o însiropăm.
Întindem restul de cremă simplă, îmbrăcând tortul şi pe margini.
Ornăm cu ciocolată şi nuci, după imaginaţie.
Dăm tortul la rece si după 1-2 ore îl putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu