Ad

luni, 22 septembrie 2014

Cupcakes cu capsuni



Ingrediente:

380 g faina
1 lingura praf de copt
300g capsuni maruntite
1 lingurita extract vanilie
240ml lapte
colorant alimentar rosu (optional)
3 oua
1 albus
430g zaha
230g unt moale
1 lingurita sare

Pentru glazura:

2 linguri extract vanilie
340 g unt la temperatura camerei
650 g zahar pudra
60 ml smantana pentru frisca (grasa)

Mod de preparare:


Incinge cuptorul la 180C. Pregateste doua tavi de cupcakes de cate 12 portii. Paseaza capsunile cu un blender pana se fac piure si amesteca-le cu laptele, intr-un bol Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea. Bate untul moale cu un mixer pana cand devine cremos. Adauga treptat zaharul, apoi ouale, unul cate unul si albusul. Incorporeaza jumatate din amestecul de faina, apoi jumatate din amestecul de lapte si capsuni. Continua pana cand termini ingredientele. Daca vrei, la final, adauga 1-2 picaturi colorant alimentar rosu.
Imparte aluatul in tavile de cupcakes si coace-le 20-25 minute. Lasa-le sa se raceasca in tava.

Glazura:
Bate untul pana cand este cremos, adauga zaharul, vanilia si smantana si amesteca pana cand se incorporeaza. Daca glazura e prea subtire, mai adauga zahar pudra. Daca e prea groasa, mai adauga smantana.

Decoreaza cu aceasta glazura si pune cupcakes la rece pentru cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu