SARATELE
Ingrediente – Saratele cu parmezan
- 170 gr faina
- 100 gr unt
- 80 gr parmezan/cascaval
- piper
- paprica iute
- 2 galbenusuri
- 1 lingura mustar
- 1 albus batut pt uns
Mod de preparare
- Punem intr-un vas faina, piperul, paprica si untul la temperatura camerei si amestecam. Adaugam branza si mustarul, amestecam bine iar la sfarsit adaugam galbenusurile.
- Amestecam pana cand obtinem un aluat omogen pe care-l punem in frigider pentru 30 de minute.
- Dupa timpul de repaus, intindem aluatul de saratele intr-o foaie (blatul de lucru nu se pudreaza cu faina deoarece aluatul este suficient de gras pentru a nu se lipi de el) de cca 0,6-0,8 cm.
- O taiem in saratele de cca 1-2 cm latime si 4-5 cm lungime pe care le asezam in tava de cuptor, tapeta cu hartie de copt. Ungem saratele cu parmezan, cu 1 albus usor batut cu furculita.
- Coacem saratelele in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute sau pana cand se rumenesc frumos si uniform.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu