- Ingrediente pentru aproximativ 12 felii:
- Pentru blat:
- 3 oua
- 50 g de zahar pudra
- 30 g margarina Rama Maestro
- 1 pachet zahar vanilinat
- 1 lingura de apă caldă
- 90 g faină
- 1 lingurita praf de copt stins in zeama de lamaie.
- Umplutura:
- 1 caserola (850 ml) de inghetata Carte D’Or Crema di Mascarpone
- 150 ml frisca
- 1 pachet frisca
- 4-5 capsune taiate in sferturi pentru decorare
- 1 lingura de fistic macinat
- zahar pudra
Mod de preparare
- Se separa ouale si se bat albusurile spuma.
- Galbenusurile de ou se amesteca cu zaharul pudra, zaharul vanilinat si apa si se amesteca pana compozitia devine spumoasa si apoi se adauga peste albusuri.
- Se freaca margarina Rama Maestro cu mixerul dupa care se adauga treptat compozitia deja amestecata.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade (200 grade pentru cuptor electric).
- Se adauga faina si praful de copt stins, in ploaie peste compozitie, amestecand in acelasi timp cu mixerul.
- Intr-o tava dreptunghiulara se pune hartie de copt si peste aceasta se pune compozitia, intinsa uniform in strat subtire.
- Se se lasa 8-10 minute in cuptor.
- Se scoate foaia de la cuptor si se pune pe un prosop umed, dupa care se scoate hartia de copt.
- Se ruleaza cat inca este calda cu un facalet mai gros.
- Se scoate inghetata Carte D’Or Crema di Mascarpone si se lasa la dezghetat pana inghetata se poate intinde cu usurinta.
- Se deruleaza blatul cu atentie si se unge rapid cu inghetata Carte D’Or Crema di Mascarpone.
- Se ruleaza la loc si se da la congelator pentru 2-3 ore.
- Inainte de servire, se prepara frisca si se orneaza cu cornetul de ornat.
- Se pun pe deasupra capsunele taiate si se presara fistic si zahar pudra.
- Se taie si se serveste imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu