INGREDIENTE
- 200 gr unt nesarat,
- 150 gr lapte praf,
- 150 gr zahar pudra,
- 200 gr foaie de napolitana maruntita,
- 1 esenta concentrata de lamaie,
- 200 gr cocos,
- migdale
MOD DE PREPARARE RETETA BOMBOANE
RAFFAELLO
Untul (la temperatura camerei) l-am frecat bine cu zaharul pudra.
Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.
Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.
Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.
Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.
Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.
Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.
Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.
Am adaugat esenta de lamaie si am omogenizat.
Apoi am adaugat laptele praf, foaia de napolitana maruntita in robot si 2 linguri de cocos.
Am jonglat cu cantitatile astfel incat sa obtin un aluat omogen, dar destul de tare ... ca o plastilina.
Compozitia am lasat-o la frigider 30-40 de minute, apoi am modelat bomboanele.
Le facem mai mari sau mai mici dupa preferinta. Eu am incercat sa le modelez in functie de marimea migdalelor.
Practic am luat o bucata de compozitie, am aplatizat-o intre palme, am pus o migdala si am inchis, formand o bila. Am modelat-o intre palme.
Am pus cocosul intr-un bol si am tavalit bomboanele prin el. Le-am asezat pe farfurie si am tinut la frigider pana am servit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu