- 3 oua intregi
- 2 albusuri de ou
- 10 linguri zahar
- 2 linguri cafea preparata
- 2 linguri cafea macinata
- 2 linguri cacao
- 7 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
Crema
- 300 g unt
- 200 g zahar pudra
- 2 galbenusuri de ou
- 3 linguri cacao
- 2 linguri cafea macinata fin
- 1 lingurita cafea solubila
Sirop
- 200 ml cafea preparata
- 4-5 linguri zahar
Decor
- 50 g ciocolata cu lapte
- Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao,
pudra de cafea, praf de copt. - Albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o bezea pufoasa.
- Se adauga galbenusurile, cafeaua preparata, esenta.
- La final se incorporeaza amestecul de ingrediente uscate.
- Aluatul obtinut se toarna in tava de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.
- Blatul se coace la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Crema
- Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra si galbenusurile,
pana se obtine o crema omogena. - Se adauga cacao, pudra de cafea si cafea solubila.
Sirop
- Cafeaua preparata se incalzeste si se amesteca cu zaharul.
Asamblarea
- Blatul copt se taie pe jumatate, in doua foi egale.
- Se insiropeaza prima foaie cu sirop de cafea, apoi se unge cu crema.
- Se suprapune cea de-a doua foaie si se insiropeaza.
- Deasupra se intind 1-2 linguri cu crema de cafea,
apoi se presara cu ciocolata razuita.
Prajitura cu crema de cafea se lasa la rece timp de 2-3 ore,
pana se intareste crema, apoi se taie in patrate mici si se savureaza!
pana se intareste crema, apoi se taie in patrate mici si se savureaza!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu