- 450 grame făină
- 255 grame zahăr
- 50 grame cacao
- 470 mililitri lapte de soia sau apă
- 250 mililitri ulei
- 1 plic praf de copt
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- glazura de la Dr. Oetker
- Crema de vanlie cu lapte de soia
- 300 mililitri lapte de soia
- 150 grame zahăr
- 50 grame amidon
- esenţă de vanilie
Făina se amestecă cu zahărul, cacaua, praful de copt şi zahărul vanilat.
Se adaugă uleiul şi laptele (apa). Se amestecă.
Se coace în tava unsă cu ulei şi tapetată cu hârtie de copt, la 200 grade timp de 45 de minute. (se face testul cu scobitoarea).După ce s-a răcit, blatul se taie pe jumătate şi se unge cu crema de vanilie, rece.
Se pune şi cealaltă jumătate de blat.
Deasupra se pune glazura preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Se lasă să se întărească glazura, după care se porţionează.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu