Ad
marți, 9 decembrie 2014
DELICIA
Foi : 9 albusuri un praf de sare 9 lg zahar 18 lg nuci macinate esenta de vanilie Crema : 9 galbenusuri 9 lg zahar 2 plicuri zahar vanilat 4 lg lapte 300 g unt 1/2 zeama de lamaie 3 lg cacao Glazura: 150 g ciocolata 50 g unt 4 lg lapte Mod de preparare : Foi : mpartim cantitatile in 3 si coacem 3 foi astfel : mixam spuma 3 albusuri cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste si bezeaua devine tare, apoi nucile macinate si esenta de vanilie (amestecam cu o lingura, pentru a nu se lasa bezeaua). Repetam de inca 2 ori. Coacem foile in cuptorul preincalzit (10 min la 180 grade Celsius) in tava (20*30 cm) tapetata cu hartie de copt. Lasam foile sa se raceasca, apoi trecem cu un cutit cu lama lunga pe sub ele si le dezlipim de foaia de copt. Crema : mixam spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam apoi laptele si punem crema pe baie de aburi pana se ingroasa (circa 12-15 minute). Lasam sa se raceasca. Untul (eu am respectat reteta, dar mi se pare cam mult 400 g) de la temperatura camerei il mixam putin, iar in el adaugam cate 1 lg din crema racita. La final adaugam putin cate putin din zeama de lamaie. Impartim crema in 2 : o parte ramane galbena iar in cealalta jumatate adaugam 3 lg de cacao. Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara cu fund dublu, pe foc mic si amestecam cu un tel pentru omogenizare. Asamblare : foaie-crema galbena-foaie-crema cu cacao-glazura .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu