INGREDIENTE
- Foile:
- 2 lingurite cu miere
- 1 ou
- 100 g margarina ( eu am folosit Rama)
- o cana de zahar
- o lingurita de bicarbonat
- 4 linguri cu lapte
- faina alba
- Crema:
- 200 g unt
- o cana cu zahar farin
- 250 ml. de lapte
- 4 linguri cu gris
- o lingura cu esenta de fistic
- in plus : gem de prune
- Glazura:
- 2 albusuri
- o cana de zahar farin
MOD DE PREPARARE RETETA MIMOZA
Foile:
Se pun ingredientele pe foc, pana la clocot. Se lasa sa se raceasca si se pune faina cat sa obtinem un aluat nelipicios, usor de modelat .
Intindem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii tapetate cu faina. ( eu am intins foile direct pe fundul tavii )
Crema:
Frecam untul cu zaharul farin pana obtinem o spuma aerata.
Separat, fierbem 250 ml de lapte cu 4 linguri de gris , obtinand un bulgare de consistenta unei mamaligi tari. Lasam sa se raceasca , apoi incorporam bulgarele de gris in spuma de unt cu zahar, adaugand si o lingura cu esenta de fistic.
Asamblare:
Peste prima foaie intindem jumatate din crema de gris si acoperim cu a doua foaie pe care o ungem cu un strat consistent de gem de prune . Asezam a treia foaie, acoperim cu cealalta jumatate din crema de gris peste care punem ultima foaie pe care o glazuram.
Glazura:
Frecam albusurile cu zaharul deasupra unui vas cu apa fiarta , pana se leaga bine si obtinem o spuma alba, sticloasa si care nu curge de pe tel.
Intindem glazura fierbinte peste ultimul blat, ajutandu-ne de un cutit cu lama lata. Cand glazura se intareste, acoperim prajitura cu o folie alimentara peste care asezam o placa dreapta ( un tocator, eventual ) si greutati, pentru uniformizarea cremelor si fragezirea mai rapida a foilor. Pastrarea greutatilor pe prajitura se face doar pentru 2-3 ore , dupa care prajitura se tine la rece inca cel putin 24 ore inainte de a se portiona.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu