Ingrediente
1 cutie mascarpone, 400 ml frisca vegetala, 2 galbenusuri, 100 ml lapte, 200 gr zahar, 1 lamaie , Decor: felii de lamaie, frunze de menta.
Preparare
Intr-un vas punem galbenusurile, zaharul, lapte si omogernizam. Punem vasul pe baie de abur si lasam pana se ingroasa amestecand continuu. Cand compozitia s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa la rece. Separat se bate frisca pana devine spumanta. Se adauga mascarpone, zeama de lamaie, compozitia cu ou rece, coaja de lamaie rasa, si amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Se pune intr-un vas si se introduce la congelator. Cand comopzitia s-a inghetat se pune la cupe cu ajutorul unui cleste de inghetata. Se decoreaza cu felii lamaie si frunze de menta.
Servire
Se serveste rece......desigur.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu