Ingrediente
Pentru blat:
250 g faina pentru prajituri
1/2 lingurita sare
2 linguri cacao
115 g unt
300 g zahar
2 oua mari
1 pliculet zahar vanilat
240 ml lapte batut
2 linguri colorant alimentar rosu
1 lingurita otet
1 lingurita bicarbonat de sodiu
Pentru crema:
250 g crema de branza Philadelphia
250 g mascarpone
1 plic zahar vanilat
115 g zahar pudra
360 ml frisca lichida
Pentru ornat:
nuca de cocos rasaMod de preparare
Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare.
Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou, am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar, am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect.
La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie.
Compozitia obtinut-o am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Blatul se coace in 30 de minute. Dupa ce s-a copt, l-am lasat sa se raceasca complet si apoi l-am dat la congelator ca sa se taie mai usor.
Pentru crema:
intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra, frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza.
Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata, a urmat a doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza.
Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore.Mod de servire
Prajitura de catifea rosie se serveste rece, felii.
Ad
luni, 31 martie 2014
Prajitura de catifea rosie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu