Ingrediente:
Pentru aluat :
2 ouă
3 linguri lapte
5 linguri ulei
5 linguri zahăr
făina cât cuprinde (aprox. 17 linguri)
1 linguriţă amoniu pentru prajituri, stins în oţet
Pentru crema :
1 pachet unt (/margarină)
12 linguri zahăr farin (pudră)
3 linguri făină
2 pahare lapte
Coaja şi zeama de la 2 lămâi
2 ouă
3 linguri lapte
5 linguri ulei
5 linguri zahăr
făina cât cuprinde (aprox. 17 linguri)
1 linguriţă amoniu pentru prajituri, stins în oţet
Pentru crema :
1 pachet unt (/margarină)
12 linguri zahăr farin (pudră)
3 linguri făină
2 pahare lapte
Coaja şi zeama de la 2 lămâi
Preparare:
Etapa 1: Prepararea Aluatului :
Amestecam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam cele trei linguri de lapte, apoi uleiul. Stingem amoniacul cu un strop de otet si adaugam peste compozitia de mai sus, amestecam si incepem sa punem faina cu o lingura, mai amestecam usor cu telul, pana cand aluatul ne mai permite, dupa care framantam usor cu mana. Aluatul nostru nu trebuie sa fie unul tare, dar nici prea moale este un aluat fraged care se intinde usor.
Amestecam bine ouale cu zaharul, dupa care adaugam cele trei linguri de lapte, apoi uleiul. Stingem amoniacul cu un strop de otet si adaugam peste compozitia de mai sus, amestecam si incepem sa punem faina cu o lingura, mai amestecam usor cu telul, pana cand aluatul ne mai permite, dupa care framantam usor cu mana. Aluatul nostru nu trebuie sa fie unul tare, dar nici prea moale este un aluat fraged care se intinde usor.
Etapa 2: Impartim coca obtinuta in trei parti egale si, pe un blat de lucru bine tapetat cu faina, incepem sa intindem foile. Foile se intind pe dimensiunea fundului tavilor de cuptor, caci astfel se vor si coace.
Etapa 3: Se baga pe rand la cuptor, la o temperatura mica, sa nu se arda, si se coc cam 15 min.
Se scot, se aseaza pe o suprafata plana, una peste alta, in asteptarea cremei care le va transforma intr-o deliciozitate.
Se scot, se aseaza pe o suprafata plana, una peste alta, in asteptarea cremei care le va transforma intr-o deliciozitate.
Etapa 4: Prepararea Cremei :
Se freaca untul cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mixerul, si se adauga zeama si coaja de ca cele doua lamai.
Se freaca untul cu zaharul cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mixerul, si se adauga zeama si coaja de ca cele doua lamai.
Etapa 5: Se pune laptele rece intr-o cratita si se adauga faina, si se amesteca bine, se aprinde focul mic si se amesteca continuu pana se formeaza o crema bine legata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu