Aceasta reteta de glazura de ciocolata ramane lucioasa timp indelungat, si nu se intareste.
Ingrediente pentru un tort de 23cm:
- 210 gr ciocolata amaruie (cel puţin 70% cacao)
- 165 ml smantana lichida
- 25 gr miere
- 42 gr unt moale
- 42 ml de lichior Cointreau
Se incalzeste smantana lichida impreuna cu mierea si se adauga peste ciocolata maruntita bine sau razuita. Se pune intr-un vas pe baie de aburi, amestecand mereu. Se adauga untul si se amesteca continuu pana la topire si omogenizare. Apoi se adauga cognacul si se mai lasa pe foc 2-3 minute.
In acest moment glazura va fi foarte lichida, se poate folosi in sticle de ketchup de exemplu in aceasta faza ca sa reusiti sa o aranjati de-a lungul tortului, linie langa linie.
Sau puteti sa o luati de pe foc inainte sa adaugati cognacul, si sa amestecati pana capata putina consistenta, dupa care sa o intindeti cu o spatula de silicon.
Aceasta reteta de glazura de ciocolata poate fi folosita la prajitura amandina sau la Tortul Sacher.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu