Zaharul ars reprezinta o glazura crocanta, caramelizata, are o aroma ce poate fi asociata cu diferite gusturi si texturi. In combinatie cu frisca lichida si untul vei obtine o glazura caramel delicioasa.
Daca vei folosi doar zaharul topit poti obtine o crusta delicata si crocanta pentru Tortul Dobos.
Poti obtine o glazura fina de caramel si daca topesti caramele in frisca lichida si amesteci pana la omogenizare. 5 caramele cu lapte lipicioase sunt suficiente la 50ml frisca lichida.
Glazura de caramel
- 200g zahar brun
- 43g unt
- 4 linguri lapte
- 130g zahar pudra
- 1 lingurita extract de vanilie
Se fierbe la foc potrivit zaharul amestecat cu untul si laptele timp de 2 minute. Se amesteca continuu cat timp se raceste dupa care se adauga vanilia si zaharul pudra si se omogenizeaza.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu