Ingrediente
- Capsuni proaspete - 1 kg
- Zahar - 900 g
- Zahar vanilat - 1 plic
- Lamaie - 5-6 felii
- Apa - 200 ml
Mod de preparare
Pasul 1
Se spala capsunile, se curata coditele si se lasa la scurs.
Pasul 2
Intr-o cratita se adauga apa si zaharul si se fierb pana se leaga bine, ca un sirop. (siropul scurs din lingura pe o farfurie nu se imprastie).
Pasul 3
Se ia vasul de pe foc, se adauga capsunile, zaharul vanilat si feliile de lamaie. Se amesteca usor, se acopera vasul cu un capac si se lasa aproximativ o ora.
Pasul 4
Se pune iar vasul pe foc si se fierbe 30 de minute. (se incearca siropul sa fie legat). Pregatim borcane sa fie spalate si uscate pe gratarul de la cuptor.
Pasul 5
Se toarna dulceata de capsuni in borcane si se inchid capacele. Se acopera borcanele cu o patura pana a 2-a zi, ca sa se raceasca incet.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu