Ingrediente Briose puisori
Aluat
Aluat
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 2 linguri suc de lamaie
- esenta de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- 200 g faina
Glazura
Preparare Briose puisori
Aluat
Aluat
- Ouale se mixeaza cu zaharul timp de un minut.
- Se adauga laptele, uleiul, sucul de lamaie proaspat stors, esenta.
- La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.
- Aluatul obtinut se toarna in formele de briose.
- Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coc briosele timp de 20-25 minute.
(Din ingredientele date ies aprox. 15 briose mari sau 30 minibriose.)
Glazura
- Untul se mixeaza pana devine spumos.
- Se adauga laptele amestecat cu colorantul alimentar si esenta de vanilie.
- Se incorporeaza zaharul pudra, putin cate putin,
pana se obtine consistenta dorita.
Asamblarea
- Glazura galbena se intinde cu ajutorul unui cutit, deasupra brioselor racite.
- Pentru a da „viata” puisorilor, folosim ciocolata neagra topita pentru ochi, inimioare din pasta de zahar pentru cioc si glazura portocalie pentru picioruse. Din glazura galbena se mai traseaza cu un pos, cate doua aripioare.
- Briosele puisori se lasa la rece pana se intareste decorul, apoi pot fi savurate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu