Ingrediente pentru prajitura dovleac de ciocolata
Aluat
- 200 g cacao
- 400 g zahar
- 1 pahar lapte
- 2 pachete unt
- 3 pahare faina
- 3 oua
- 2 plicuri praf de copt
Suplimentar
- 2 linguri crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
- frunze decorative din zahar
- glazura lamaie
Cum se prepara prajitura dovleac de ciocolata
Pune pe foc mic intr-o cratita zaharul cu cacao, lapte si unt, amestecand continuu pana se topeste untul. Se lasa compozitia sa fiarba 3-4 minute sa clocoteasca, apoi se ia de pe foc. Lasa totul la racit, apoi incorporeaza galbenusurile unul cate unul, faina, praful e copt si albusurile batute spuma.
Se imparte aceasta compozitie in doua recipiente identice, apoi se coace aluatul pe rand intr-o tava speciala de guguluf. Se lasa prajitura la copt, la 180 de grade, circa 25 de minute.
Cei doi gugulufi rezultati se aseaza unul peste altul, astfel incat bazele sa li se suprapuna. Intre cele doua prajituri se pune un strat subtire de crema de ciocolata, ca sa se lipeasca prajitura mai bine.
Se decoreaza prajitura cu frunzulite din pasta de zahar si putina glazura de lamaie.
Cum se serveste prajitura dovleac de cicolata
Serveste prajitura simpla sau pudrata cu zahar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu